Loopgroepen

De Atletiek Vereniging Haaksbergen beschikt over een flink aantal ervaren en gediplomeerde trainers. Samen hebben zij een uitgebalanceerd trainingsaanbod uitgewerkt waarbij voor ieder type loper een geschikte training wordt aangeboden. Binnen de trainersgroep kan geput worden uit de nodige sport-medische kennis en ervaring waardoor ook met beperkingen verantwoord wordt omgegaan en goede adviezen gegeven kunnen worden.

Ons loopaanbod

Liefhebbers van de lange afstand hebben een veelheid aan mogelijkheden. De AVH heeft groepen die zich voorbereiden op prestatielopen, maar ook wedstrijdlopen zoals crossen, veldlopen, halve en hele marathonlopen.

Geen interesse in wedstrijden? Geen probleem, AVH heeft ook trainingen voor sporters die samen met anderen recreatief willen lopen.

Indeling loopgroepen

De trainingen voor de loopgroepen zijn ingedeeld in vier type trainingen waarbij het gemiddelde tempo dat u verantwoord kunt volhouden uitganspunt is. Bij de looptrainingen is leeftijd dus niet van belang, bij deelname aan wedstrijden worden de prestaties wel per leeftijdscategorie geordend. We kennen de onderstaande indeling voor de loopgroepen.

1. loopgroep 1: 11 km/uur
  2. loopgroep 2: 10 km/uur
  3. loopgroep 3:   9 km/uur
  4. loopgroep 4:   8 km/uur

Leeftijdsindeling

Over het algemeen zijn deelnemers aan de loopgroepen 20 jaar of ouder.
De volgende indeling wordt gehanteerd:

• senioren vrouwen: 20-34
  • senioren mannen: 20-39

Hierna valt men onder de veteranen. Deze worden onderverdeeld in leeftijdsklassen van vijf jaar met de volgende opbouw:

• vrouwen: 35-39, 40-44, 45-49 etc.
  • mannen : 40-44, 45-49, 50-54 etc.

Voor de senioren geldt de leeftijd die in het lopende jaar wordt bereikt. Om praktische redenen geschiedt de indeling overeenkomstig deze bepaling reeds vanaf 1 november van jaar voordat men de leeftijd bereikt.

Voor de veteraren geldt een andere regeling. Hier geldt de huidige leeftijd.