Trainingsoverzicht winter seizoen per 1 november 2023 

Bekijk de leeftijdscategorieën op deze pagina.

Vragen? Graag een e-mail sturen naar: baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl

Categorien Dagen en tijden Waar Trainers Let op
U8, U9, U10 en U12 (Minipupillen, pupillen C, B en A) Donderdag 18:00 - 19:00 uur Atletiekbaan Zie rooster
Zaterdag 10.00 - 11.30 uur Atletiekbaan Zie rooster
U14 & U16 (Junioren C en D) Dinsdag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Marloes, Hugo en evt. ouder
Donderdag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Bas & Ben
U18, U20 en Senioren (Junioren B, A en Senioren) Maandag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Marloes, Hugo en evt. ouder
Dinsdag 19.30 - 20.30 uur Atletiekbaan Irma
Woensdag 19.30 - 20.30 uur Krachthonk Koen
Donderdag 19.30 - 20.30 uur Atletiekbaan Nick

Oudertoezicht bij de AVH pupillen trainingen. 

Bij de pupillen trainingen van AVH wordt er per 15 mei 2021 een oudertoezicht beleid gehanteerd wat betekent dat er bij elke pupillen training 1 ouder aanwezig zal zijn om bij calamiteiten bij te staan.

De ouder indeling wordt door AVH opgesteld en uitgebracht samen met het pupillenrooster. Nieuwe leden worden automatisch aan de lijst toegevoegd zodra de huidig lijst afloopt.

Vanwege AVG regelgeving staat dit rooster met ouder indeling niet op de website maar zal per mail en WhatsApp worden verdeeld.

Trainingsrooster pupillen maart 2023 t/m september 2023 

In het schema hieronder staat het trainingsrooster voor de pupillen waarin u kunt zien wanneer de trainingen wel-en niet door gaan.

Klik op de afbeelding om het rooster te downloaden

Leeftijdscategorie Pupillen: 6 - 11 jaar 

De contactpersoon van deze groep is Jelle Knoef, benaderbaar via baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl

In de vakantie is er voor de pupillen geen mogelijkheid tot trainen voor de pupillen. Gebleken is dat de opkomst in de vakantie periode meerdere jaren achter elkaar erg laag is en daarom wordt er een zomer stop gehanteerd.

Welke onderdelen
Sprint (40 of 60m.), hoogspringen, verspringen, balwerpen, kogelstoten, duurloop (600 ?? 1000m). Daarnaast doen we voorbereidende oefenvormen van hordenlopen, speerwerpen en discuswerpen. Tenslotte letten wij tijdens het lopen op de looptechniek en doen wij hier oefeningen voor doormiddel van loopscholing (knieheffen, hakken-billen, armzwaaien enz.

Opbouw training

De training is bedoeld om spelenderwijs kennis te maken met atletiek. De training bestaat meestal uit 10 tot 15 minuten warming-up, 2 atletiekonderdelen van ca. 15 tot 20 min. en een afsluitend spel of een duurloop tot 1000m.

Schoeisel

We stellen geen eisen aan trainingskleren. Wel adviseren wij om schoenen te gebruiken met een goed voetbed. Hierdoor worden blessures en verzwikkingen voorkomen. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden is graag een vest/jasje en een lange broek meenemen.

Leeftijdscategorie U14 en U16 

Vanaf 12 jaar en ouder geldt voornamelijk het principe van de atletiek als breedtesport. Een gezamenlijke warming up is standaard. Bij de trainingen worden de verschillende onderdelen van de atletieksport aangeboden, danwel in roulatievorm danwel in een vrije training. Bij het aanbieden zal bij de desbetreffende atleet naar voren komen dat springen, werpen of lopen tot zijn voorkeur behoren. Om de oudere atleten in deze groep wat meer ruimte te geven om te kiezen zal geleidelijk het principe van specialiseren voor hen van toepassing zijn.

In de vakantie is er voor de U14 en U16 geen training.

De contactpersoon van deze groep is Marloes Klumpers, benaderbaar via baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl.

Leeftijdscategorie U18, U20 en senioren 

Bij de overgang naar de U18 zal er specifieker op eigen onderdelen worden getraind waarbij specialisatie op basis van de keuze van de atleet plaats gaat vinden, waarbij de basis in de vorm van krachttraining en conditietraining met een hogere belasting tot de standaard gaat behoren.

Leeftijdscategorie Senioren: 20 - 35(V)/40(M) jaar 

Bij het bereiken van de 20-jarige leeftijd behoort de atleet / atlete tot de seniorengroep. In deze groep is door de atleet zelf al gekozen om specialistisch te trainen dan wel een allround atleet te blijven. De basis blijft een algemene training waarbij na de gezamenlijke warming up voor een eigen te beoefenen onderdeel mag worden gekozen. Het beschikbaar stellen van schema’s en overleg en begeleiding van de diverse onderdelen is een taak van de verschillende aanwezige trainers. Door het af en toe inhuren van externe expertise is verdere diepgang mogelijk. Bij specialisatie is het in overleg mogelijk om niet deel te nemen aan de warming up.

Leeftijdscategorie Masters: >35(V)/>40(M) jaar 

Voor de oudere atleten is aansluiten met de seniorengroep de basis. Wel bepalen zij zelf welke onderdelen zij beoefenen en welke schema’s zij volgen. Wenselijk is dat zij in basis aansluiten bij de "jongere" groep. O.a. voor de dynamiek en de kennisoverdracht.

SOCIAL MEDIA  

Facebook/AV HaaksbergenPrivacy verklaring

CONTACT 

Clubgebouw 'n Diek en atletiekbaan:
Scholtenhagenweg 39
7481 VN Haaksbergen
Tel.: 053-2207766
E-mail: info@av-haaksbergen.nl

POST ADRES 

Erik Teunissen
Secretaris Atletiek Vereniging Haaksbergen
Pastoor Brandsmastraat 34
7481 BP Haaksbergen