Soorten wedstrijden

 

Uitleg wedstrijden

Wat voor soort wedstrijden zijn er eigenlijk? Aan wat voor wedstrijden kan ik deelnemen als pupil of junior? Hieronder wordt het allemaal kort uitgelegd.

 

(Blok)Meerkamp

Een meerkamp bestaat vaak uit 3 of 4 onderdelen. Per onderdeel wordt een prestatie behaald, waarbij een bepaald puntenaantal hoort. Diegene die over de 3 of 4 onderdelen de meeste punten heeft gescoord, heeft de wedstrijd gewonnen.

Medaillewedstrijd

In het seizoen, dat loopt van april tot en met september, zijn er 4 medaillewedstrijden: 2 voor de zomervakantie en 2 na de zomervakantie. Aan het begin van het seizoen worden er per onderdeel drie limieten per onderdeel gesteld, deze staan voor brons, zilveren of gouden limiet. Na de 4 medaillewedstrijden wordt gekeken hoe er over alle onderdelen gescoord is. Hierdoor krijgt de atleet bijvoorbeeld bij 5x een zilveren limiet en de rest brons uiteindelijk één zilveren medaille. Door deze opzet is het minder belangrijk wat je concurenten presteren, maar gaat het echt om jezelf te verbeteren. De eerste en de derde wedstrijd zijn hetzelfde zodat je de onderdelen 2x per jaar hebt, dit geldt ook voor de tweede en vierde. 

Competitiewedstrijd

Waar bij andere wedstrijden de atleten de wedstrijd voor zichzelf presteren, is een competitiewedstrijd in teamverband. Elke atleet mag 3 onderdelen op een dag doen, per onderdeel worden punten toegekend aan de prestaties. Het team dat aan het einde van de dag de meeste punten heeft gescoord, staat bovenaan.

Er zijn 2 of 3 competitiewedstrijden in een seizoen. Wanneer een team na deze 3 wedstrijden landelijk bij de beste 12 teams staat, dan mag het meedoen aan de landelijke finale om te strijden voor de nationale titel.

AVH Clubkampioenschappen

Een meerkamp alleen voor leden van AV Haaksbergen. Diegene met de meeste punten op de meerkamp mag zich een jaar lang clubkampioen noemen. De clubkampioenschappen zijn 2x per jaar, namelijk indoor in januari of februari (sporthal de Els) en in het najaar op de atletiekbaan. 

Twentse Cross Competitie

Deze wedstrijden vallen in de winter. Bekijk voor meer informatie www.twentsecrosscompetitie.nl

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Info