Update 1 Renovatie - AVH draagt haar steentje(s) bij

24 juni 2018

Maandag 18 juni

Vandaag hebben we het laatste overleg voor de start van de renovatie bij AVH. Samen met de gemeente, park Scholtenhagen, de adviesgroep van de Atletiekunie en de aannemer bespraken we de laatste punten door. Op basis hiervan wordt de offerte weer aangepast. Goed nieuws, inclusief al onze wensen blijven we binnen het budget. Zelfs kleine tegenvallers kunnen we eventueel opvangen.

Nu afwachten.. wat zal de kwaliteit van het asfalt zijn….

Donderdag overdag 21 juni

De onderhoudsploeg staat te popelen om te beginnen met de renovatie. Binnen korte tijd waren de bielzen van de kogelsector verwijderd.

’s Avonds was het tijd voor de jaarlijkse barbecue! 18 pupillen hebben zich eerst een uur vermaakt met allerlei spellen om daarna nog even een aantal keer over de buikschuifbaan te glijden. Hans Holbert had voor hen het vlees al gebakken zodat ze direct aan tafel konden. Na een ijsje was hun training afgelopen.

Donderdagavond 21 juni

Om 19.00 uur nam Erik de avondgroepen mee voor een inlooprondje langs de Watermolen. Bij terugkomst stond Renske ons op te wachten met haar spel. Alle deksels van de goten hadden een stickertje gekregen dat goed was voor een aantal punten. De groep werd ingedeeld in teams van 6 personen. Wat daarna gebeurde was ongelofelijk. Binnen 40 minuten waren alle deksels van de goten gehaald, de punten waren geteld, de oude deksels lagen in de container en de nieuwe deksels lagen keurig op de pallet gestapeld. Wat een teamwork!

Daarna was het tijd voor actie op de buikschuifbaan, een welverdiend stuk vlees en een drankje!

Terwijl de meeste leden al aan de barbecue waren begonnen waren er een paar enthousiastelingen die alvast aan de slag gingen met de tegels rondom het verspringen. Deze tegels gaan we hergebruiken bij onze bergingen.

Zaterdag 23 juni

Om 09.00 uur werden alle vrijwilligers ontvangen met een welverdiende kop koffie. We hadden zonder aanmeldingen gewerkt en waren erg blij dat er meer dan 20 man op de baan stond. Park Scholtenhagen had voor ons een tractortje en een platte wagen geregeld wat ons waanzinnig heeft geholpen. Binnen 3 uur waren alle tegels netjes gestapeld, de bielzen waren aan de kant gelegd, de matten liggen nu niet meer in de weg en het discusnet is opgeborgen.

Hiermee hebben we met dit topteam alle eigen werkzaamheden voltooid. Vanaf nu laten we het over aan de aannemer!

Aankomende week

In tegenstelling tot eerdere berichten gaan ze vanaf dinsdag aan de slag met het verwijderen van het kunststof. Naar verwachting zal uiterlijk woensdagavond al het kunststof van de baan verwijderd zijn. Hierna gaan we naar de kwaliteit van het asfalt kijken.

Tot de volgende update!