Loopgroepen
AVH beschikt over verschillende loopgroepen met verschillende niveaus. De trainingen moeten passen bij de wensen van onze leden. Daarom hebben de verschillende loopgroepen verschillende basissnelheden en verschillen de trainingen in duur.
De trainingen zijn geschikt voor beginners maar ook voor vergevorderde lopers.

Trainers
Voor de loopgroepen hebben we ervaren trainers en assistent-trainers die allemaal geschoold zijn met hulp van de atletiekunie. Hiermee hebben we de kwaliteit van de trainingen gewaarborgd.

Veiligheid
De veiligheid van de lopers is van groot belang. De trainer geeft aanwijzingen hoe om te gaan met andere verkeersdeelnemers om onnodige risico’s te vermijden. Ook zijn de trainingen verantwoord qua opbouw om blessures als gevolg van lopen te voorkomen. Voor ernstige calamiteiten beschikt de vereniging over een AED en zijn vele trainers en leden geschoold in reanimatie en het gebruik van de AED.

Blessures
Bij (beginnende) blessures kan de trainer goed advies geven hoe hiermee om te gaan. Er zijn afspraken gemaakt met 'FYSIK, professionals in beweging' om geblesseerde lopers versneld te laten beoordelen door de fysiotherapeut.

Trainingsschema
Het schema van de verschillende loopgroepen houdt rekening met vakantieperiodes en de verschillende loopevenementen in de regio. Indien je een persoonlijk schema wenst voor een bepaald evenement, dan kan de trainer je helpen om goed voorbereid aan de start te staan.

Evenementen
AVH heeft een aantal loopevenementen in eigen beheer. De meest bekende is de Engelse Mijlenloop die in maart wordt gehouden. Daarnaast wordt de Pingelloop georganiseerd in november en de Watermolenloop in januari.

Plezier
Hardlopen bij AVH gaat vooral om samen plezier te beleven aan sport. De vereniging, de accommodatie, de prachtige natuur rondom en bovenal de leden bieden de beste garantie voor dit plezier.